Naziv Izlozbe:

Promotivni plakati na temu imaginaranih brendova slatkiša

Bojan Sentivanski

O Izložbi

Na predmetu Plakat moja zadata tema za Maturski praktican rad bila je: Promotivni plakati na temu imaginamih brendova slatkisa, serija od na¬jmanje 5 plakata 50 x 70.

Proces rada sam zapoceo razmisljajuci i gledajuci srpske brendove koji postoje i tokom tog procesa shvatio sam da svi oni imaju nesto zajednicko, a to je nedostatak minimalizma sto je po meni poprilicno vazno u samom vizuelnom identitetu odredjenog produkta. Uocivsi to, odlucio sam da ce moj dizajn ici u tom pravcu. Moja zadata tema je bila serija od minimalno pet reklamnih plakata, bilo mi je tesko zamisliti reklamni plakat bez necega sto on treba da reklamira tako da sam odlucio da ce moj prvi korak u procesu samog rada biti dizajn ambalaze za imaginarni brend koji sam ja nazvao “Pleasure”. Odlucio sam da ce “Pleasure” biti stari Britanski brend koji svoje slatkise proizvodi na 100% organskoj bazi sastojaka. Samim time receno zeleo sam da se to moze videti kroz samu ambalazu produkta tako da sam se odlucio za rusticniji dizajn i odlucio da moje ambalaze budu od tzv. re¬cikliranog pak papira. Razmisljajuci 0 koloritu odlucio sam se da svaka am¬balaza ima jednu svoju boju koja ce nagovestavati sastojak koji se nalazi u slatkisu. Radio sam pet ambalaza, ambalaza sa mlecnom cokoladom koja sadrzi plavu boju, ambalaza sa cokoladom koja ima dodatak narandze koja sadrzi narandzastu boju, ambalaza sa cokoladom kojaje punjena limetom koja sadrzi zelenu boju, ambalaza sa cokoladom koja ima dodatak kafe koja sadrzi braun boju i ambalaza sa cokoladom koja sadrzi suvo grozdje koja sadrzi ljubicastu boju. Nakon kompjuterskog resenja ambalaze sledeci korak je bio realizovati iste. Sve ambalaze su stampane na A3 formatu i nakon sastavljanja su sve imale dimenzije prosecnih slatkisa koji se mogu naci u prodavnicama.

Nakon sto sam sve ovo uradio moj sledeci korak bio je smisljanje reklamnih plakata, ideja je bila da pored same amabalaze pri¬kazem i prirodne sastojke od kojih su “Pleasure” slatkisi napravljeni. Improvi¬zovao sam studio koristeci 2 Hamer-a aO papira i fotografisuci DSLR foto aparatom. Dobijene fotografije sam potom editovao u Photoshop-u i od njih napravio platno za reklame. Koristeci dobijene fotografije napravio sam plakate koristeci istu tipografiju koja je koriscena na samoj ambalazi provukavsi je kroz intresantne recenice reklamnog tipa.

Autor: Bojan Sentivanski